Congress Management | Destination Management | Exhibition Management | Association Management 
 
Κάθε μήνα και κάτι καινούργιο!
Ιανουάριος
Δημιουργώντας κύματα αλλαγής που θα φέρουν έναν ωκεανό ευκαιριών
Αποφθέγματα σοφίας 6 αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων έδωσαν τον τόνο στο IAPCO Edge Athens seminar, το οποίο οργανώθηκε από κοινού με την συνεργασία της Erasmus, της Era και της AFEA στην Αθήνα, στις 17-19 Ιανουαρίου 2017. 50 συμμετέχοντες από 18 χώρες και 7 μέλη του διδακτικού προσωπικού συμμετείχαν σε ζωηρές συζητήσεις που περιστράφηκαν γύρω από την διοργάνωση συνεδρίων, με έμφαση στα κομμάτια του bidding (διεκδίκηση συνεδρίων), του site inspection (επιθεώρηση τοποθεσιών), της διαχείρισης του έργου, του ελέγχου του προϋπολογισμού, της διαχείρισης χορηγιών και των μελλοντικών τάσεων στη διεθνή συνεδριακή αγορά. Στο περιθώριο του αμιγώς εκπαιδευτικού προγράμματος ξεχώρισαν ένα πρωινό μάθημα γιόγκα πριν την έναρξη του σεμιναρίου και μια βραδιά διασκέδασης στο “The Owl Athens” (η σοφία εξάλλου ήταν ένα από τα βασικά συστατικά σε όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου). Τις εργασίες του σεμιναρίου επισφράγισε με μία εξαιρετικά εμπνευσμένη παρουσίαση ο Χρυσός Ολυμπιονίκης, Νικόλαος Κακλαμανάκης ο οποίος περιέγραψε με τον πλέον γλαφυρό τρόπο πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε κύματα αλλαγής που θα φέρουν έναν ωκεανό ευκαιριών.
Νέα χρονιά, νέοι ορίζοντες, δεσμοί εμπιστοσύνης
Το πλέον ελπιδοφόρο ξεκίνημα για το νέο έτος ήταν η επιλογή της Erasmus ως επίσημου διοργανωτή (core PCO) του International Federation of Neuroendoscopy (IFNE) για 4 χρόνια. Η Erasmus θα οργανώσει το ανά διετία συνέδριο της IFNE, το 2019 στο St. Louis των Η.Π.Α., το 2021 στην Σιγκαπούρη και το 2023 σε τοποθεσία που θα ανακοινωθεί προσεχώς. Το συμβόλαιο υπογράφηκε στην Νάπολη ανάμεσα στον καθηγητή Giuseppe Cinalli, τον Δρα. Σπυρίδωνα Σγούρο και τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της Erasmus, κα Γεωργία Τσάτσου.

Φεβρουάριος
Ανακαλύπτοντας τα κρυμμένα ταλέντα μας…

Με χαρά, κέφι, τραγούδι, διαγωνισμούς και πολλά δώρα οι εργαζόμενοι της Erasmus και της Kyvernitis μαζί με τις οικογένειές μας γιορτάσαμε τη νέα χρονιά στην εταιρική εκδήλωση για την Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο στο ξενοδοχείο Athens Hilton. Η εκδήλωση ξεκίνησε με διαγωνισμό φωτογραφίας, όπου οι εργαζόμενοι των δυο εταιρειών κλήθηκαν να αποτυπώσουν μια όμορφη στιγμή τους που συνδέεται με τη ζωή τους στην εταιρεία, ενώ το πάρτυ συνεχίστηκε με την κοπή της πίτας και την κλήρωση πολλών δώρων! Η εκδήλωση κορυφώθηκε με διαγωνισμό Karaoke, όπου οι συμμετέχοντες αποκάλυψαν τα κρυφά τους ταλέντα, ενώ δεν έλειψαν και οι συνήθεις παραφωνίες, προκαλώντας γέλια και αστεϊσμούς. Παράλληλα, σε διπλανή αίθουσα τα παιδιά των εργαζομένων, είχαν τη δυνατότητα να απασχοληθούν δημιουργικά με μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιών, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων παιδαγωγών.

Ενεργός συμμετοχή της Erasmus στο ετήσιο συνέδριο της IAPCO

Με νέες εμπειρίες και γνώσεις η ομάδα Business Development της Erasmus επέστρεψε από το εξωτικό Ντουμπάι, όπου συμμετείχε ως ενεργό μέλος στην 48η ετήσια συνάντηση της Διεθνούς Ένωσης Επαγγελματιών Διοργανωτών Συνεδρίων (IAPCO), που πραγματοποιήθηκε 16-19 Φεβρουαρίου.Κατά τη διάρκεια της 4ήμερης συνάντησης και μέσω μιας σειράς εκπαιδευτικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων οι συμμετέχοντες / μέλη της IAPCO (120 εκπρόσωποι εταιρειών από 30 χώρες) είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα, να ανταλλάξουν ιδέες και μαζί με διακεκριμένους ομιλητές να συζητήσουν και να αναλύσουν τις νεότερες τάσεις και ευκαιρίες στον κλάδο των συνεδρίων και πώς αυτές μπορούν να υιοθετηθούν από τις εταιρείες / μέλη της IAPCO, προκειμένου να παρέχονται υψηλής ποιότητας και πρωτοπόρες υπηρεσίες. Εκπρόσωπος της Erasmus συμμετείχε σε debate panel με θέμα «Ανταγωνισμός ή Συνεργασία ανάμεσα στις εταιρείες διοργάνωσης συνεδρίων» αναλύοντας τα οφέλη και πλεονεκτήματα της συνεργασίας – υπό συνθήκες.

Με την ενεργό συμμετοχή της στην IAPCO ήδη από το 2008, η Erasmus όχι μόνο έχει αποκτήσει τη διεθνούς αναγνώρισης σφραγίδα ποιότητας IAPCO αλλά και αξιοποιεί σε κάθε ευκαιρία τις δυνατότητες δικτύωσης και ανταλλαγής απόψεων με κορυφαίους επαγγελματίες οργανωτές συνεδρίων απ΄όλο τον κόσμο και βεβαίως συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση των νέων τάσεων και εξελίξεων στον κλάδο μας διεθνώς.


 
Κοπή της πίτας στην HAPCO
Μια καλή ευκαιρία για συνάντηση με συνεργάτες και προμηθευτές σε … χαλαρό κλίμα, ήταν η βραδιά κοπής της πίτας του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO) που διοργανώθηκε σε κεντρικό μπαρ της Αθήνας με οικοδεσπότες τα μέλη του Δ.Σ., μεταξύ των οποίων και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Erasmus, Γεωργία Τσάτσου.
Επιστημονική ενημέρωση σε ... παλάτι
Στο πλαίσιο του πολυετούς συμβολαίου που έχουμε με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παιδιατρικής Νευροχειρουργικής (ESPN) ως core PCO, οργανώσαμε το 2017 Consensus Conference και το 3rd Refresher Course, από τις 23 μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου του 2017, σ’ ένα πανέμορφο κτίριο του 17ου αιώνα, το Palazzo Rospigliosi, στη Ρώμη.

Μάρτιος
Στο Λονδίνο, μαζί με την SIU

Στο καθιερωμένο ραντεβού της με τη διεθνή ουρολογική κοινότητα, η Erasmus ταξίδεψε στο Λονδίνο, στις 24-26 Μαρτίου 2017 για το ετήσιο Πανευρωπαϊκό Ουρολογικό Συνέδριο. «Φιλοξενούμενη» στο περίπτερο της Διεθνούς Ουρολογικής Εταιρείας - SIU (Societe Internationale d’ Urologie), η Erasmus είχε την ευκαιρία να προβάλει σ’ ένα διεθνές κοινό τα ουρολογικά της συνέδρια και κατ’ εξοχήν το Challenges in Endourology 2017, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και ενεργό υποστήριξη της SIU. Η Erasmus συνεργάζεται στενά με την SIU μεταξύ άλλων και εν όψει του Παγκοσμίου Ουρολογικού Συνεδρίου SIU, που θα γίνει στην Αθήνα το 2019 και για το οποίο η Erasmus έχει επιλεγεί ως η επίσημη εταιρεία διοργάνωσης (professional congress organizer).
Ετήσια εταιρική συνάντηση

Στα μέσα Μαρτίου σύσσωμη η ομάδα της Erasmus, συμμετείχε στην ετήσια εταιρική συνάντηση όπου αρχικά έγινε ένας απολογισμός της χρόνιας που πέρασε και τέθηκαν οι στόχοι για το προσεχές διάστημα. Στη συνέχεια, τα μέλη της ομάδας που είχαν παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα και συνέδρια του κλάδου παρουσίασαν και μοιράστηκαν με τους συναδέλφους τις γνώσεις που απέκτησαν. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρουσίαση των τριών νεότερων (ηλικιακά και επαγγελματικά) μελών της ομάδας, τα οποία μεταλαμπάδευσαν με εξαιρετική επιτυχία τις γνώσεις που απεκόμισαν από τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της IAPCO - Edge Seminar.
Απρίλιος
‘‘Συνεδριακό ράλι’’
Οι φετινές πασχαλινές διακοπές φάνηκαν εξαιρετικά σύντομες εν όψει 11 διαδοχικών συνεδρίων, που ξεκίνησαν στις αρχές Μαΐου και ολοκληρώθηκαν στις αρχές Ιουλίου. Εν είδει προθέρμανσης για αυτό το εντατικό συνεδριακό ράλι 7 μέλη από την ομάδα της Erasmus, μαζί με συναδέλφους από την συνεργάτιδα εταιρεία Kyvernitis Travel, πήραν μέρος στο φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου Athens No Finish Line, που έλαβε χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στα τέλη Απριλίου. Μαζί διανύσαμε 133 χλμ. συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην πραγματοποίηση του προγράμματος σίτισης για άπορες οικογένειες με ανήλικα παιδιά, από την οργάνωση ‘‘Μαζί για το Παιδί’’. Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε ξεπέρασε τα €25.400 (το μεγαλύτερο ποσό που έχει ποτέ συγκεντρωθεί σε οποιαδήποτε φιλανθρωπική διοργάνωση στην χώρα μας).

Μάιος
Φέτος υποδεχτήκαμε το Μάη με το πατροπαράδοτο μαγιάτικο στεφάνι στην είσοδο της εταιρείας και με τις προετοιμασίες για το 13ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της EADO που ξεκινούσε την επόμενη ημέρα!
 
Εμπλουτίζουμε τη συνεδριακή εμπειρία στην πράξη!
Κατά την διάρκεια του 13ου συνεδρίου της EADO (European Association for Dermato Oncology) στις 3-6 Μαΐου 2017, η Erasmus με υπερηφάνεια παρουσίασε και υλοποίησε καινούργιες ιδέες – υπηρεσίες που προσθέτουν αξία στη συνεδριακή εμπειρία των συμμετεχόντων. Στο τέλος της κάθε ημέρας, ένα ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο με επιλεγμένες επιστημονικές πληροφορίες από το πρόγραμμα της ημέρας καθώς και με τρίλεπτες περιεκτικές συνεντεύξεις καταξιωμένων ομιλητών, έφθανε στο inbox των 1.200 και πλέον συνέδρων. Η υπηρεσία αυτή, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από την Erasmus με εξαιρετική επιτυχία έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών πελατών μας για τα μελλοντικά τους συνέδρια.
 
Επόμενοι σταθμοί στη συνεδριακή διαδρομή του Μαΐου ήταν το ESHRE Course που διεξήχθη στην Αθήνα, οι Αθηναϊκές Ουρολογικές Ημέρες, το Challenges in Endourology Meeting στο Παρίσι και το 2017 ESPN Course στην γοητευτική και ντυμένη με τα ανοιξιάτικα χρώματά της πόλη του Lowenstein.
Ιούνιος
Συνεδριακός πυρετός και καύσωνας μαζί!
Με 2 εγχώρια και 2 διεθνή συνέδρια στο πρόγραμμά του, ο φετινός Ιούνιος αποδείχθηκε εξίσου γεμάτος με τον Μάιο! Το 4ο International Summit on Nail Diseases, πραγματοποιήθηκε για 2η φορά (μετά το 2010) στην Αθήνα με μεγάλη επιτυχία, προσελκύοντας 450 συμμετέχοντας από 33 χώρες. Ο συνεδριακός «πυρετός» του Ιουνίου έληξε με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 45o Κελσίου στην Αθήνα και την ομάδα της Erasmus να διοργανώνει το European Financial Management Association Congress, το οποίο διεξήχθη στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος από τις 28 Ιουνίου μέχρι και την 1η Ιουλίου. Στο Gala Dinner, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αποδράσουν από τις υψηλές θερμοκρασίες με τη συνοδεία της θαλασσινής αύρας σε ένα από τα παραλιακά κέντρα της πόλης μας.
Ιούλιος
Οι τελευταίες στάσεις του Α’ εξαμήνου περιελάμβαναν τη Λυών, για το ESPN 2017 International Workshop, το νέο εκπαιδευτικό θεσμό της ESPN που απευθύνεται αποκλειστικά σε 16 επιστήμονες και τους προσφέρει εντατική εκπαίδευση με πολλή πρακτική εξάσκηση. Από εκεί, ταξιδέψαμε για τη Βόννη για την επιθεώρηση των συνεδριακών χώρων εν όψει του Συνεδρίου της ESPN το 2018 και στη συνέχεια επιστρέψαμε στην Αθήνα για να ολοκληρώσουμε τη συνεδριακή περίοδο και να ετοιμαστούμε για τις θερινές μας διακοπές!
 
Με το βλέμμα στη φθινοπωρινή συνεδριακή «σαιζόν»…
Αν και η θερινή περίοδος λήγει επισήμως στις 31 Αυγούστου, στην Erasmus το θερμόμετρο αναμένεται να κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα για ολόκληρο το Σεπτέμβριο καθώς η εταιρεία μας έχει αναλάβει 5 συνέδρια, από τις 3 ως τις 30 του μήνα. Κατά κάποιον τρόπο ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί μια νέα εποχή καθώς και τα 5 συνέδρια αφορούν σε νέες συνεργασίες της Erasmus και μόνο ένα εξ αυτών είναι ιατρικό. Μεταξύ άλλων θα δοκιμάσουμε αθλητικές προκλήσεις στο γκολφ, θα γνωρίσουμε καλύτερα το μελετητικό-συμβουλευτικό κλάδο και θα εντρυφήσουμε σε πρωτοπόρους τεχνολογίες, όπως το γραφένιο, ένα από τα πιο εντυπωσιακά υλικά που ανακαλύφθηκε χάρη στην ιδέα δύο επιστημόνων να αποκολλήσουν από τον γραφίτη ένα στρώμα γραφενίου με τη χρήση του σελοτέιπ – ιδέα για την οποία τους απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ.
 
Οι νέοι ορίζοντες πάντως δεν τελειώνουν το Σεπτέμβριο καθώς ήδη από το 2018 και μετά, η Erasmus εγκαινιάζει συνεργασίες σε καινούργια αντικείμενα όπως η Νευρο-ενδοσκοπική, η Δερματοχειρουργική και η Παιδιατρική Νοσηλευτική. Περισσότερες λεπτομέρειες, στο επόμενο τεύχος της εξαμηνιαίας εφημερίδας μας.
 
 
Το καλοκαιρινό παζλ της Erasmus, φτιαγμένο από τα αγαπημένα καλοκαιρινά κομμάτια των μελών της ομάδας!

Σκανάροντας τους παρακάτω κωδικούς μπορείτε να πάρετε μία γεύση από την εμπειρία, την εξειδίκευση και την δημιουργικότητα της Erasmus.


 
ERASMUS CONFERENCES TOURS & TRAVEL Α.Ε.
Κολοφώντος 1 & Ευρυδίκης, 161 21 Αθήνα
Τηλέφωνο: 210.7414700 | Fax.: 210.7257532 | Ε-mail: g.tsatsou@erasmus.gr

LONDON Office:
ERASMUS Tours & Travel UK LIMITED
25 Moorgate, London, EC2R 6AY, England
Phone: +44 2036952209 | Mobile: +44 (0) 7874 377220 | Email: info@erasmusconferences.uk